Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"To se jim to stávkuje, když jim stejně běží paušální kapitační platba za registrované pacienty."

Zdroj: https://jdvorak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=629170

Kolik to vlastně je?

0 0
možnosti

Myslím si, že každej dochtor by se už konečně měl naučit klikat na počitači a naťukat jednoduchou stvrzenku eet na fiskální pokladničce, když už to musí umět kdejaká babka na tržišti.

1 1
možnosti
Foto

Doktoři za nic nemohou, ti jsou dotlačení do toho bahna státem. Jako vždy o co se stará stát, tam to hapruje a narůstají problémy, které se řeší na úkor jedné, nebo druhé strany.

1 0
možnosti
Foto

Vážený pane radní za ANO /cudně zamlčeno v tiráži, řídím se dle pana Vithy/. Pokud chcete hořekovat, pak se nejprve zamyslete nad příčinami dějů a poté pište.

Na lékaře se kašle již od revoluce. Začal to jistý Václav Klaus, který byl podělaný ze stávky železničářů, vedených odborářem Duškem, zatímco lékařům "radil", že když se jim to nelíbí, ať jdou dělat taxikáře.

Když před několika lety lékaři zjistili, že se stačí naučit jazyk a kousek za Rozvadovem jim dají za stejnou práci 4x více, do jisté míry pana Klause poslechli. Zcela zprzněná postgraduální výuka odrovnala obor praktického lékaře, kde je dnes věkový průměr okolo 55 let /což znamená, že zhruba za 5-10 let bude ještě hůře, než dnes/.

Zcela schází koncepce aspoň na 10-15 let dopředu, takže lékař nevidí žádnou zřetelnou perspektivu.

Cena práce se vzdor inflaci nepohla /bod stále max 1,03 Kč/, přibývá papírů, buzerací atd.

Poslední tři ministři zdravotnictví od roku 2010 / s krátkým extempore dr Holcáta/, pocházeli z fakultních nemocnic. Takže ony vyhlášky byly šity spíše na nemocnice, než do terénu. Příští rok - vzdor ekonomice, která roste za slastného chrochtání politiků, utřou praktici a specialisté ústa, zatímco nemocnicím bude přidáno vrchovatě.

Všude ve světě /vyjma ČR/, je protežována ambulantní péče, protože je zhruba o řád levnější, než nemocniční, kde se točí peníze za dg, nemocní se dle tohoto sytému buď násilně udržují, nebo jsou naopak rychle expedováni pryč a to dle momentální situace špitálu.

A pacient, na kterého tak něžně myslíte? Právě proto jsou stávky a protesty, aby si uvědomili, že při uchování tohoto systému budou třeba za 5 let shánět praktika či neurologa a prostě je nikdo nevezme.

Nejsou to lékaři, kteří tenhle chlív udělali, jsou to politici, kterým jsou nemocní zcela ukradení, vyjma krátkého času před volbami. Po nich se opět za nějakou změnou zavře voda a jediné, čím se budou ohánět, je etika lékařského povolání, v jejich ústech pokyn - makejte a držte zobák, felčaři.

2 1
možnosti
Foto

No dost doktorů v té politice bylo, když se tvořil tento systém, kterému by nejvíc pomohlo kdyby se zcela otevřel volné soutěži. To by znamenalo zrušení veškerých státních regulací, stejně jako zrušení povinné zdravotní daně.

1 0
možnosti
AM

Karma. Na jedné straně chápu nespokojenost mnoha lékařů, ale stávkovat tímto způsobem DVA DNY PŘED VOLBAMI, kdy už to stejně bude muset řešit až nová vláda a sněmovna, to mi připadá těžce podezřelé...

1 1
možnosti
LV

Pane Radku Lacko z ANO, já jsem pacient, ale přesto na straně lékařů.

Rozhodně netoužím po starých pořádcích, ale jedno srovnání si neodpustím. Ještě relativně nedávno bylo v Praze kromě magistrátu ještě 10 obvodních radnic. Dneska jich je 57 místních úřadů, úřadů městských částí a já nevím čeho všeho ještě. Úředníci, včetně Vás, se rozlézají všude možně. Třeba jen magistrát obsadil další budovu v Jungmannce. Ostatně váš úřad zabral dokonce polikliniku na Budějovickém náměstí.

Množíte se jako kobylky, ale doktorů je pořád stejně.

Když začnete stávkovat vy, není nikdo, kdo by si toho všimnul. Ale když začnou stávkovat doktoři, hned si nestydatě přihříváte svou politickou zasmrádlou polívku.

Jděte se vycpat se svými předvolebními cinty.

1 1
možnosti
JC

Když nás v 90. letech min. století propustili, tak se nikdo nezajímal o to, zda umíme s PC. Prostě buď umíte, pak dostanete práci, nebo neumíte a pak máte smůlu. Za 27 let se vysokoškolsky vzdělaní lékaři nenaučili s PC ani to, co musí zvládnout i vyučená prodavačka na vsi? Co asi dělá pan doktor Kubek a ta jejich slavná komora? To nemohli zorganizovat nějaké školení? Peníze od státu by si jistě vymohli. Ostatně nejčastější zaměstnání v parlamentu je doktor. Kdyby opravdu chtěli, tak už mohli ten systém dávno změnit. Z toho soudím, že většině ten "nepořádek" vyhovuje.

3 2
možnosti
Foto

Brát si pacienty jako rukojmí, páni dochtoři? To ovšem pláčete na špatném místě, protože pacienti /jako váš prostředek obživy/ vám více peněz nezajistí. Dnes jste si měli vzít vidle, rýče, lopaty, krumpáče (případně vuvuzely, brokovnice a bejsbolové pálky) a zajet a zajít si před Úřad vlády ČR a tam si to s těmi pány ze "státního podniku Slibotechna" jít dovnitř osobně vyřídit... ;-O!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 597x
Radní hlavního města Prahy pro oblast zdravotnictví a bydlení, zastupitel MČ Praha 4, otec tří dcer, ekonom, vášnivý houbař, turista a milovník přírodních krás, čtenář sci-fi, jogín amatér...

Seznam rubrik